Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 150 ml tej
    • 1 tk cukor
    • 0,5 kg liszt
    • 25 dkg tepertő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 dl tejföl
    • 1 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

    A tepertőt ledaráljuk.

    A lisztben elmorzsoljuk a tepertőt, majd a többi hozzávalót is a liszthez adjuk, és a megkelt élesztővel összeállítjuk a tésztát. Alaposan kidagasztjuk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyira, majd harmadba hajtjuk. Újból kinyújtjuk a tésztát, a hajtogatást ismételjük még kétszer. Az utolsó után meleg tállal leborítjuk, és 1,5-2 órát kelni hagyjuk.

    Nagyujjnyi vastagra kinyújtjuk, bevagdaljuk a tészta tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, és 170 fokon addig sütjük, ameddig piros nem lesz a teteje.

    A tepertős pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 363 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá