Tepertős pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A tepertőt ledaráljuk.
A lisztben elmorzsoljuk a tepertőt, majd a többi hozzávalót is a liszthez adjuk, és a megkelt élesztővel összeállítjuk a tésztát. Alaposan kidagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyira, majd harmadba hajtjuk. Újból kinyújtjuk a tésztát, a hajtogatást ismételjük még kétszer. Az utolsó után meleg tállal leborítjuk, és 1,5-2 órát kelni hagyjuk.
Nagyujjnyi vastagra kinyújtjuk, bevagdaljuk a tészta tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, és 170 fokon addig sütjük, ameddig piros nem lesz a teteje.
A tepertős pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 363 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 22 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 22 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.