Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös pogácsa recept

Tejfölös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g sima liszt
    • 350 g tejföl (min.14%)
    • 250 g margarin
    • 30 g élesztő
    • 2 tk só
    • lenmag
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A sót összekeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a 200 g margarint. Hozzáadjuk a langyos tejfölt, az összemorzsolt élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk (száraz tészta esetén teszünk még hozzá tejfölt, ragacsos tésztához lisztet).

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a maradék 50 g olvasztott margarinnal lekenjük. Négyszögletesre hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percet, újból kisodorjuk és hajtogatjuk. Ezt háromszor végezzük el.

    Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a magokkal.

    Késsel vagy pengével bevagdossuk a tetejét, és kiszaggatjuk a pogácsákat (vagy kockákra vágjuk). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat, és még 30 percet letakarva kelesztjük. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá