Hozzávalók:
Elkészítése:
A sót összekeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a 200 g margarint. Hozzáadjuk a langyos tejfölt, az összemorzsolt élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk (száraz tészta esetén teszünk még hozzá tejfölt, ragacsos tésztához lisztet).
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a maradék 50 g olvasztott margarinnal lekenjük. Négyszögletesre hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percet, újból kisodorjuk és hajtogatjuk. Ezt háromszor végezzük el.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a magokkal.
Késsel vagy pengével bevagdossuk a tetejét, és kiszaggatjuk a pogácsákat (vagy kockákra vágjuk). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat, és még 30 percet letakarva kelesztjük. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.