Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos grissini recept

Szezámos grissini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3,5 dkg élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1,5 dl langyos víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 1-2 ek olívaolaj
    • szezámmag a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukrozott tejben elmorzsoljuk és felfutattjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd duplájára kelesztjük. A tésztát ízesíthetjük fűszerpaprikával, friss rozmaringgal, sajttal.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és hosszú rudacskákat formázunk belőle. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, mákkal vagy lenmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben kb 5-10 perc alatt készre sütjük.

    A mártogatóshoz 20 dkg konzerv paradicsomot 4-5 gerezd fokhagymával, 6-8 levél friss bazsalikommal, 1 dkg pirított fenyőmaggal és 2 dkg reszelt parmezánnal összeturmixolunk. Közben egy kisebb padlizsánt meghámozunk és apró kockára vágva egy újhagymával olívaolajon lepirítunk, majd a paradicsomos masszába öntjük, hűlni hagyjuk és ezzel tálaljuk a grissiniket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá