Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben elmorzsoljuk és felfutattjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd duplájára kelesztjük. A tésztát ízesíthetjük fűszerpaprikával, friss rozmaringgal, sajttal.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és hosszú rudacskákat formázunk belőle. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, mákkal vagy lenmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben kb 5-10 perc alatt készre sütjük.
A mártogatóshoz 20 dkg konzerv paradicsomot 4-5 gerezd fokhagymával, 6-8 levél friss bazsalikommal, 1 dkg pirított fenyőmaggal és 2 dkg reszelt parmezánnal összeturmixolunk. Közben egy kisebb padlizsánt meghámozunk és apró kockára vágva egy újhagymával olívaolajon lepirítunk, majd a paradicsomos masszába öntjük, hűlni hagyjuk és ezzel tálaljuk a grissiniket.