Szezámmagos ropogós recept

Hozzávalók:
- 17,5 dkg kenyérliszt
- 17,5 dkg graham búzaliszt
- 2 tk só
- 2 ek mák
- 1 tk köménymag
- 1 ek étolaj
- 2 dkg élesztő friss
- 2 dl víz
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tésztához a liszteket, sót, mákot, köménymagot összekeverjük.
Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, és az olajjal a lisztes keverékhez adjuk. Lágy tésztává dagasztjuk, és lefedett kelesztőtálban 30 percet kelesztjük, majd munkalapon átgyúrjuk és ismét 30 percet pihentetjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 60 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd tésztavágóval kb. 8 x 15 cm-es csíkokra szabjuk. Minden darabon bevágásokat ejtünk. Az így keletkezett csíkoknál egy felsőt egy alsón egymáson átemelünk, keresztezünk 2 db csíkot.
A hasítékokat kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, 30 perc pihentetés után vízzel lefújjuk a tésztát, majd szezámmaggal megszórjuk.
200°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »