Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztához a liszteket, sót, mákot, köménymagot összekeverjük.
Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, és az olajjal a lisztes keverékhez adjuk. Lágy tésztává dagasztjuk, és lefedett kelesztőtálban 30 percet kelesztjük, majd munkalapon átgyúrjuk és ismét 30 percet pihentetjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 60 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd tésztavágóval kb. 8 x 15 cm-es csíkokra szabjuk. Minden darabon bevágásokat ejtünk. Az így keletkezett csíkoknál egy felsőt egy alsón egymáson átemelünk, keresztezünk 2 db csíkot.
A hasítékokat kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, 30 perc pihentetés után vízzel lefújjuk a tésztát, majd szezámmaggal megszórjuk.
200°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.