Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szakállas pogácsa recept

Szakállas pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 22 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 kk só

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • reszelt sajt

    Sajtkrém hozzávalói:

    • 1 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 kk liszt
    • késhegynyi pirospaprika
    • 1 mk só
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj

    Forgatáshoz:

    • 10-15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra a tésztát, és egy kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. (a leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szintén szúrjuk ki)

    Ezután helyezzük a tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tejföllel összekevert tojássárgával. Végül szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranyszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen.

    A sajtkrémhez a tejfölt keverjük simára a tojássárgával, a sóval, a pirospaprikával, és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a gőzfürdőről, majd hűtsük ki egészen.

    Amikor a massza teljesen kihűlt, adjuk hozzá először a vajat, majd a reszelt sajtot, és robotgéppel keverjük simára.

    A teljesen kihűlt tésztakorongokat ragasszuk össze a sajtkrémmel, majd forgassuk bele a reszelt sajtba.

    Az elkészült pogácsákat azonnal kínálhatjuk, de 1-2 napig hűvös, száraz helyen tárolhatjuk is tálalásig.

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá