Sós teasütemény recept

Elkészítése:
A tejfölben elkeverjük a sót és a tojássárgákat, majd az összes anyagot összegyúrjuk, minél kevesebb mozdulattal, mert a vaj kiolvadhat a kezünk melegétől.
A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét egész tojással megkenjük, majd hűtőben keményre fagyasztjuk.
Sütés előtt még egyszer megkenjük tojással. Megszórjuk szezámmaggal, mákkal, reszelt sajttal, majd felcsíkozzuk vagy szaggatjuk.
230 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »