Sós teasütemény recept

Elkészítése:
A tejfölben elkeverjük a sót és a tojássárgákat, majd az összes anyagot összegyúrjuk, minél kevesebb mozdulattal, mert a vaj kiolvadhat a kezünk melegétől.
A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét egész tojással megkenjük, majd hűtőben keményre fagyasztjuk.
Sütés előtt még egyszer megkenjük tojással. Megszórjuk szezámmaggal, mákkal, reszelt sajttal, majd felcsíkozzuk vagy szaggatjuk.
230 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »