Sonkás-sajtos bagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1,5 ek cukor
- 1 tk só
- 3 dl tej
- 300 g gépsonka
- 30 g olvasztott vaj
- 240 g reszelt sajt
- szezámmag
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.
Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik két lapot.
Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és megszórjuk egy csipet szezámmaggal.
Előmelegített 175-180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.
A név eredete:
Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek – a nevétől függetlenül – semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom felkiáltott, hogy “Bagetti!”, és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. :)
A sonkás-sajtos bagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »