Sonkás-sajtos bagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1,5 ek cukor
- 1 tk só
- 3 dl tej
- 300 g gépsonka
- 30 g olvasztott vaj
- 240 g reszelt sajt
- szezámmag
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.
Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik két lapot.
Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és megszórjuk egy csipet szezámmaggal.
Előmelegített 175-180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.
A név eredete:
Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek – a nevétől függetlenül – semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom felkiáltott, hogy “Bagetti!”, és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. :)
A sonkás-sajtos bagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 9 g