Sonkás-sajtkrémes párnácska recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 1 tömlős sajt (natúr)
- 15 dkg gépsonka
- 2 ek tejföl
- csipet bors
- csipet szárított kaporlevél
- szezámmag
Elkészítése:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A tömlős sajtot összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a gépsonkát, a borsot és a szárított kaporlevelet.
A tésztát 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe helyezzük a tölteléket, majd felhajtjuk a sarkait, és megszórjuk szezámmaggal. A párnácskákat előmelegített sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
Tartármártással, paradicsommal tálaljuk.
Tipp:
Dolgozó háziasszonyok kedvenc étele lehet.
A sonkás-sajtkrémes párnácska kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 264 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.