Sonkás-sajtkrémes párnácska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 1 tömlős sajt (natúr)
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 ek tejföl
  • csipet bors
  • csipet szárított kaporlevél
  • szezámmag

Elkészítése:

A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A tömlős sajtot összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a gépsonkát, a borsot és a szárított kaporlevelet.

A tésztát 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe helyezzük a tölteléket, majd felhajtjuk a sarkait, és megszórjuk szezámmaggal. A párnácskákat előmelegített sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük.

Tartármártással, paradicsommal tálaljuk.

Tipp:

Dolgozó háziasszonyok kedvenc étele lehet.