Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás csigatorta recept

Sonkás csigatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • 2,5 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só

    Kenéshez:

    • 10 dkg vaj

    Töltelék:

    • 20 dkg sonka
    • 4-5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor snidling
    • 1 tk só
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • 0,5 mk szerecsendió

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A langyos tejet keverjük el a cukorral és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a villával kissé felvert tojásokat. Keverjük el és öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Kanalazzuk rá a sóval elkevert lisztet és dagasszuk be a tésztát. (A tészta kézzel is összegyúrható, dagasztható!)

    A fényes tésztát tegyük egy liszttel vékonyan beszórt tálba, fedjük le és meleg helyen kelesszük 45 percet.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastag téglalappá. Kenjük le 6 dkg olvasztott, de nem forró vajjal. Szórjuk rá egyenletesen az apróra vágott sonkát, főtt tojást és snidlinget. Szórjuk meg kevés sóval, őrölt borssal és szerecsendióval.

    A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel a tésztát és vágjunk kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket belőle.

    Egy 25 cm-es tortaformát zsírral kenjünk ki, majd hintsük be liszttel. Helyezzük bele egymás mellé a felszeletelt tésztát. Langyos helyen további 30 percet pihentessük/kelesszük.

    Ezután kenjük le a megmaradt (4 dkg) olvasztott vajjal a tetejét és helyezzük be 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.

    Ha kivettük a sütőből, hagyjuk pár percet a formában hűlni, majd emeljük rácsra és hűtsük langyosra.

    Tormával, vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk a langyos csigákat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá