Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-zelleres kosárka recept

Sajtos-zelleres kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
    • só (ízlés szerint)

    Töltelék:

    • 20 dkg sajt (füstölt)
    • 3 szál zellerlevél
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors (ízlés szerint)
    • 3 dl tejföl
    • esetleg só (ízlés szerint)

    Tetejére:

    • kb. 5-7 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

     

    Tészta készítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást, és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

    Töltelék készítése:

    A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.

    Összeállítás:

    A tésztából nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. A sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
    (Én két kávéskanálnyit tettem bele.)

    Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

    Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából, és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

    Tipp:

    Nekem ebből az adagból 16 db lett.

    A sajtos-zelleres kosárka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 359 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá