Sajtos-zelleres kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
- só (ízlés szerint)
Töltelék:
- 20 dkg sajt (füstölt)
- 3 szál zellerlevél
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors (ízlés szerint)
- 3 dl tejföl
- esetleg só (ízlés szerint)
Tetejére:
- kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást, és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Töltelék készítése:
A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
Összeállítás:
A tésztából nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. A sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele.)
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából, és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Tipp:
Nekem ebből az adagból 16 db lett.
A sajtos-zelleres kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 27 g