Sajtos-zelleres kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
  • só (ízlés szerint)

Töltelék:

  • 20 dkg sajt (füstölt)
  • 3 szál zellerlevél
  • 1 tojás
  • bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl
  • esetleg só (ízlés szerint)

Tetejére:

  • kb. 5-7 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

 

Tészta készítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást, és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

Töltelék készítése:

A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.

Összeállítás:

A tésztából nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. A sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele.)

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából, és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

Tipp:

Nekem ebből az adagból 16 db lett.