Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös rudacskák recept

Sajtos-tejfölös rudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 csapott kk só
    • 25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
    • 30 dkg vaj/margarin
    • 4 csapott ek tejföl
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük.
    A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb kezelhetőség miatt.

    Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással.
    A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit rányomjuk, majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.

    Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Sok helyet nem szükséges a rudacskák között hagyni, mert inkább felfelé nőnek.

    A másik tésztával is megismételjük a műveletet.

    180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A nagy meleg miatt kora reggeli sütésre adtam a fejemet. Egy nagyon egyszerű, pihentetés nélküli sajtos rúd készült.

    Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor, és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg.

    A sajtos-tejfölös rudacskák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 438 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 31 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá