Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös kolbászos kiflik recept

Sajtos-tejfölös kolbászos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 2,5 dkg  élesztő
    • mokkáskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-1,5 dl víz
    • 0,5 dl tej
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1/2 rúd parasztkolbász
    • 1 kispohár tejföl
    • 15 dkg reszelt sajt
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral.

    A lisztet, tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót 1-1,5 dl vízzel összegyúrom, addig míg az edény falától el nem válik, majd 1 órát letakarva kelesztem.

    A sütőt 220 fokra előmelegítem.

    Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom, és 10×10 cm -es kockákra vágom.
    A parasztkolbászt vastagabbra felkarikázom, a sajtot lereszelem.

    A kocka sarkára 1 karika parasztkolbászt, rá 1 kávéskanál tejfölt, majd egy csipet reszelt sajtot szórok, pici sóval hintem és kifli alakúra feltekerem.

    Lapos tepsire rárakom a kifliket, tojással lekenem, reszelt sajttal és pici őrölt köménnyel tetejüket meghintem, és ezután letakarva még 15 percig kelesztem.

    Majd beteszem a sütőbe, és 15 perc alatt a foszlós töltött kiflik aranybarnára sülnek.
    Ebből az adagból 14-16 db lesz.

    Pillanatok alatt elfogy, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá