Sajtos-tejfölös kolbászos kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg  élesztő
  • mokkáskanál só
  • 2 tojás
  • 1-1,5 dl víz
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1/2 rúd parasztkolbász
  • 1 kispohár tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral.

A lisztet, tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót 1-1,5 dl vízzel összegyúrom, addig míg az edény falától el nem válik, majd 1 órát letakarva kelesztem.

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom, és 10×10 cm -es kockákra vágom.
A parasztkolbászt vastagabbra felkarikázom, a sajtot lereszelem.

A kocka sarkára 1 karika parasztkolbászt, rá 1 kávéskanál tejfölt, majd egy csipet reszelt sajtot szórok, pici sóval hintem és kifli alakúra feltekerem.

Lapos tepsire rárakom a kifliket, tojással lekenem, reszelt sajttal és pici őrölt köménnyel tetejüket meghintem, és ezután letakarva még 15 percig kelesztem.

Majd beteszem a sütőbe, és 15 perc alatt a foszlós töltött kiflik aranybarnára sülnek.
Ebből az adagból 14-16 db lesz.

Pillanatok alatt elfogy, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.