Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral.
A lisztet, tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót 1-1,5 dl vízzel összegyúrom, addig míg az edény falától el nem válik, majd 1 órát letakarva kelesztem.
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom, és 10×10 cm -es kockákra vágom.
A parasztkolbászt vastagabbra felkarikázom, a sajtot lereszelem.
A kocka sarkára 1 karika parasztkolbászt, rá 1 kávéskanál tejfölt, majd egy csipet reszelt sajtot szórok, pici sóval hintem és kifli alakúra feltekerem.
Lapos tepsire rárakom a kifliket, tojással lekenem, reszelt sajttal és pici őrölt köménnyel tetejüket meghintem, és ezután letakarva még 15 percig kelesztem.
Majd beteszem a sütőbe, és 15 perc alatt a foszlós töltött kiflik aranybarnára sülnek.
Ebből az adagból 14-16 db lesz.
Pillanatok alatt elfogy, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.