Sajtos tallér recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 kk só
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzákeverjük a sajtot. A közepébe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót és a sütőport, a tejfölt és jól összegyúrjuk az egészet.
Diónyi golyókat formálunk a masszából és gázon vagy elektromos tallérsütőben kisütjük.
Tipp:
Én az elektromos sütőbe sütőpapírt szoktam tenni, így nem ragad bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










