Sajtos tallér recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanálnyi ecetben futtatva
- 2 kiskanál őrölt kömény
- tejföl, amennyit a liszt felvesz hogy könnyen gyúrható legyen a tészta
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a reszelt sajtot, zsírt, tojásokat, sót, a feloldott szódabikarbónát és a köményt.
Elkezdjük összegyúrni és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen ragacsos!
A masszából diónál nagyobb gombócokat formázunk, kb 30 darabot, majd kisütjük a felforrósított tallér sütőben.
Golyókat formázunk 30gr/db. Sütjük a présbe
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.