Sajtos tallér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanálnyi ecetben futtatva
- 2 kiskanál őrölt kömény
- tejföl, amennyit a liszt felvesz hogy könnyen gyúrható legyen a tészta
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a reszelt sajtot, zsírt, tojásokat, sót, a feloldott szódabikarbónát és a köményt.
Elkezdjük összegyúrni és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen ragacsos!
A masszából diónál nagyobb gombócokat formázunk, kb 30 darabot, majd kisütjük a felforrósított tallér sütőben.
Golyókat formázunk 30gr/db. Sütjük a présbe
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »