Sajtos tallér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanálnyi ecetben futtatva
- 2 kiskanál őrölt kömény
- tejföl, amennyit a liszt felvesz hogy könnyen gyúrható legyen a tészta
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a reszelt sajtot, zsírt, tojásokat, sót, a feloldott szódabikarbónát és a köményt.
Elkezdjük összegyúrni és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen ragacsos!
A masszából diónál nagyobb gombócokat formázunk, kb 30 darabot, majd kisütjük a felforrósított tallér sütőben.
Golyókat formázunk 30gr/db. Sütjük a présbe
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »