Sajtos tallér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanálnyi ecetben futtatva
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • tejföl, amennyit a liszt felvesz hogy könnyen gyúrható legyen a tészta

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a reszelt sajtot, zsírt, tojásokat, sót, a feloldott szódabikarbónát és a köményt.

Elkezdjük összegyúrni és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen ragacsos!

A masszából diónál nagyobb gombócokat formázunk, kb 30 darabot, majd kisütjük a felforrósított tallér sütőben.

Golyókat formázunk 30gr/db. Sütjük a présbe