Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sós-sajtos rudak recept

Vendégváró sós-sajtos rudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
    • 4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
    • 1-1 teáskanál sütőpor, és só
    • 1-1 mokkáskanál pirospaprika, és őröltbors
    • 1/2 dl tej, a tetejét megkenni.

    Elkészítése:

    Margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot

    Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázni, és alufóliában egy éjszakán át a hűtőben tartani.

    Másnap kivesszük, kicsit át lehet még gyúrni, és lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtani, tetejét tejjel megkenni, majd a maradék 10 dkg reszelt sajtot rászórni.

    Derelyemetélővel vékony rudakat vágni, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütni. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá