Vendégváró sós-sajtos rudak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vendégváró sós-sajtos rudak

Hozzávalók:

  • 35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
  • 4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 1-1 teáskanál sütőpor, és só
  • 1-1 mokkáskanál pirospaprika, és őröltbors
  • 1/2 dl tej, a tetejét megkenni.

Elkészítése:

Margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot

Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázni, és alufóliában egy éjszakán át a hűtőben tartani.

Másnap kivesszük, kicsit át lehet még gyúrni, és lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtani, tetejét tejjel megkenni, majd a maradék 10 dkg reszelt sajtot rászórni.

Derelyemetélővel vékony rudakat vágni, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütni. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).