Sajtos rudacskák recept

Hozzávalók
Tészta:
- 150 g vaj
- ½ teáskanál só
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg sajt (reszelve)
- 25 dkg finomliszt
- ½ teáskanál sütőpor
Kenéshez, szóráshoz:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál főzőtejszín
- szezámmag
- köménymag
- lenmag
- mák
- nagyszemű só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A vajat egy tálba tesszük, majd elkeverjük a sóval, fűszerpaprikával, tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A hozzávalókból sima, egynemű tésztát gyúrunk. Fóliába vagy zacskóba csomagoljuk, és kb. egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyevágóval rudakra szeleteljük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és megkenjük vele a rudakat. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménnyel, mákkal vagy nagyszemű sóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a rudakat, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A fűszerpaprikának köszönhetően kissé élénkebb színt kaphatnak, de ez csak még ízletesebbé teszi őket.
Frissen, langyosan a legfinomabb, de jól záródó dobozban napokig ropogós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »