Sajtos rudacskák recept

Hozzávalók
Tészta:
- 150 g vaj
- ½ teáskanál só
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg sajt (reszelve)
- 25 dkg finomliszt
- ½ teáskanál sütőpor
Kenéshez, szóráshoz:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál főzőtejszín
- szezámmag
- köménymag
- lenmag
- mák
- nagyszemű só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A vajat egy tálba tesszük, majd elkeverjük a sóval, fűszerpaprikával, tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A hozzávalókból sima, egynemű tésztát gyúrunk. Fóliába vagy zacskóba csomagoljuk, és kb. egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyevágóval rudakra szeleteljük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és megkenjük vele a rudakat. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménnyel, mákkal vagy nagyszemű sóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a rudakat, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A fűszerpaprikának köszönhetően kissé élénkebb színt kaphatnak, de ez csak még ízletesebbé teszi őket.
Frissen, langyosan a legfinomabb, de jól záródó dobozban napokig ropogós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »