Lenmagos sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg lenmagőrlemény
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 25 dkg zsír vagy margarin (jelenleg az utóbbi)
- 2 csapott teáskanál só
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kis poharas tejföl (280 gr)
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- lenmag
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a magőrleményt. Belegyúrjuk a három tojássárgáját és a két pohár tejfölt. Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés lisztet adunk hozzá. A masszát sima, rugalmas tésztává gyúrjuk – dolgozhatunk kézzel vagy robotgéppel is.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk. A szép, egyenletes forma érdekében levágjuk a széleket, hogy egy téglalap alakot kapjunk. A levágott részeket összegyúrjuk, és ugyanígy feldolgozzuk.
A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd reszelt sajttal és lenmaggal megszórjuk. Éles késsel vagy derelyevágóval a kívánt nagyságú rudakra szeleteljük – ügyelve, hogy ne legyenek túl vékonyak.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egymásra halmozva kínáljuk. Bezacskózva megőrzi frissességét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »