Lenmagos sajtos rúd recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg lenmagőrlemény
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 25 dkg zsír vagy margarin (jelenleg az utóbbi)
- 2 csapott teáskanál só
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kis poharas tejföl (280 gr)
Tetejére:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- lenmag
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a magőrleményt. Belegyúrjuk a három tojássárgáját és a két pohár tejfölt. Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés lisztet adunk hozzá. A masszát sima, rugalmas tésztává gyúrjuk – dolgozhatunk kézzel vagy robotgéppel is.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk. A szép, egyenletes forma érdekében levágjuk a széleket, hogy egy téglalap alakot kapjunk. A levágott részeket összegyúrjuk, és ugyanígy feldolgozzuk.
A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd reszelt sajttal és lenmaggal megszórjuk. Éles késsel vagy derelyevágóval a kívánt nagyságú rudakra szeleteljük – ügyelve, hogy ne legyenek túl vékonyak.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egymásra halmozva kínáljuk. Bezacskózva megőrzi frissességét!