Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus sajtos rúd recept

Klasszikus sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 300 g liszt
    • 200 g margarin
    • 100 ml tejföl
    • 200 g trappista sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag (elhagyható)

    Elkészítés

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a margarint, és kézzel elmorzsoljuk vele. Beletesszük a tejfölt, a sajt egynegyed részét lereszelve, a tojássárgáját és a sót, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra. A felvert tojással megkenjük, majd bőségesen megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ha szeretnénk, szezámmagot vagy lenmagot is hinthetünk a tetejére.

    Ezután derelyevágóval vagy éles késsel kb. 1,5 cm széles rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

    200 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    A kisült sajtos rudakat rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható dobozban sokáig omlós marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek