Klasszikus sajtos rúd recept
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a margarint, és kézzel elmorzsoljuk vele. Beletesszük a tejfölt, a sajt egynegyed részét lereszelve, a tojássárgáját és a sót, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra. A felvert tojással megkenjük, majd bőségesen megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ha szeretnénk, szezámmagot vagy lenmagot is hinthetünk a tetejére.
Ezután derelyevágóval vagy éles késsel kb. 1,5 cm széles rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kisült sajtos rudakat rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható dobozban sokáig omlós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










