Hozzávalók
Kenéshez:
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a margarint, és kézzel elmorzsoljuk vele. Beletesszük a tejfölt, a sajt egynegyed részét lereszelve, a tojássárgáját és a sót, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra. A felvert tojással megkenjük, majd bőségesen megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ha szeretnénk, szezámmagot vagy lenmagot is hinthetünk a tetejére.
Ezután derelyevágóval vagy éles késsel kb. 1,5 cm széles rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kisült sajtos rudakat rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható dobozban sokáig omlós marad.