Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű, ecetes sajtos rudak recept

Egyszerű, ecetes sajtos rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 70 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 teáskanál só
    • 50 dkg margarin
    • 12 evőkanál víz
    • 2 evőkanál 20%-os ecet

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt trappista sajt

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, hogy morzsás állagot kapjunk. A vízben elkeverjük az ecetet, majd fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és egynemű tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát letakarva egy éjszakán át pihentetjük hűtőben.

    Másnap a tésztát lisztezett felületen félujjnyi vastagra nyújtjuk. Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejét, majd bőven megszórjuk reszelt trappista sajttal. Derelyemetszővel rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Tipp

    A tészta fagyasztható is, így bármikor frissen süthetünk belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek