Egyszerű, ecetes sajtos rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg margarin
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál 20%-os ecet

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, hogy morzsás állagot kapjunk. A vízben elkeverjük az ecetet, majd fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és egynemű tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát letakarva egy éjszakán át pihentetjük hűtőben.

Másnap a tésztát lisztezett felületen félujjnyi vastagra nyújtjuk. Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejét, majd bőven megszórjuk reszelt trappista sajttal. Derelyemetszővel rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tészta fagyasztható is, így bármikor frissen süthetünk belőle.