Hozzávalók
A tetejére:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, hogy morzsás állagot kapjunk. A vízben elkeverjük az ecetet, majd fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát letakarva egy éjszakán át pihentetjük hűtőben.
Másnap a tésztát lisztezett felületen félujjnyi vastagra nyújtjuk. Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejét, majd bőven megszórjuk reszelt trappista sajttal. Derelyemetszővel rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A tészta fagyasztható is, így bármikor frissen süthetünk belőle.