Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rudacskák recept

Sajtos rudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 700 g rétesliszt
    • 250 g margarin
    • 100 g zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 g élesztő
    • 150 g reszelt sajt
    • 1 doboz tejföl
    • 1 tk só
    • köménymag (szezámmag)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)
    • tej (langyos, kelesztéshez)
    • fűszerpaprika (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.

    Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.

    Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

    Tipp:

    A sajtos rudacskákat mindig szívesen majszolgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá