Sajtos rudacskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 700 g rétesliszt
  • 250 g margarin
  • 100 g zsír
  • 2 tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 doboz tejföl
  • 1 tk só
  • köménymag (szezámmag)
  • 1 tojás (lekenéshez)
  • tej (langyos, kelesztéshez)
  • fűszerpaprika (elhagyható)

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.

Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.

Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

Tipp:

A sajtos rudacskákat mindig szívesen majszolgatjuk.