Sajtos rúd kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg reszelt sajt
- 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg)
- kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően)
- 1 csapott ek só
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a margarint vagy vajat (zsírt) és elmozsoljuk a liszttel.
Ezután adjuk hozzá a sajtot, majd alaposan elkeverjük.
Végül annyi tejfölt adunk hozzá, amivel puha tésztává gyúrjuk, de ne legyen a massza ragacsos!
A tésztát kissé lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőt, alsó-felső sütésen 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tésztát éles késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra, majd tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk.
A megformázott tésztát tepsibe tesszük, nyugodtan tehetjük közel egymáshoz, annyit nem fog nőni, hogy összeérjen.
Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »