Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg zsír
- 45 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
Tetejére:
- tojássárgája
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, keményebb állagú tésztává. Az élesztőt csak morzsoljuk bele! Kevés reszelt sajt mehet a tésztába is.
A tésztát elfelezzük, ujjnyi vastagra kisodorjuk. Tojássárgával megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, amit belenyomkodunk egy kicsit, hogy a derelyeszaggató ne szedje fel. Esetleg egy kis köményt is lehet rá szórni. Hosszú, vékony csíkokra felvágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









