Sajtos ropi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- csapott teáskanál só
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, szezámmag, lenmag, sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután kinyújtjuk kb 3 mm vastagságúra és vékony csíkokra vágjuk.
Én sütőpapírra tettem a már kinyújtott tésztát és azon vágtam fel a derelyevágóval.
Lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint magozzuk, sózzuk. Nálam lett sajtos, sós, lenmagos, szezámmagos.
Tepsibe tesszük, 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »