Sajtos ropi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- csapott teáskanál só
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só, szezámmag, lenmag, sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután kinyújtjuk kb 3 mm vastagságúra és vékony csíkokra vágjuk.
Én sütőpapírra tettem a már kinyújtott tésztát és azon vágtam fel a derelyevágóval.
Lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint magozzuk, sózzuk. Nálam lett sajtos, sós, lenmagos, szezámmagos.
Tepsibe tesszük, 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









