Sajtos ropi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- csapott teáskanál só
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, szezámmag, lenmag, sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután kinyújtjuk kb 3 mm vastagságúra és vékony csíkokra vágjuk.
Én sütőpapírra tettem a már kinyújtott tésztát és azon vágtam fel a derelyevágóval.
Lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint magozzuk, sózzuk. Nálam lett sajtos, sós, lenmagos, szezámmagos.
Tepsibe tesszük, 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »