Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg mirelit, vajas, leveles tészta

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 4 púpos ek liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 tömlős sajt (füstölt)
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 15 dkg (trappista) sajt a végeihez

    Elkészítése:

    A sajtos töltelékkel kezdjük, mert kihűlt állapotban kell majd megtölteni vele a rolókat!

    Egy edényben elkeverjük a lisztet a tejjel, beleszórjuk a fűszereket és egy sűrű besamelt főzünk. Közvetlen miután kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, a tömlős sajtokat és a finomra reszelt füstölt sajtot is. Turmixgép habverő részével alaposan kikeverjük, végül a tojás sárgákkal zárjuk a sort, azokat is jól beleturmixoljuk a krémbe. Félretesszük, időnként megkeverjük, amíg a rudakat megsütjük.

    A leveles tésztát kiengedés után vékonyra (2 mm) nyújtjuk és 15*2,5 cm-es csíkokra vágjuk. Ez a méret a képen látható fakanalakhoz pont passzol, de akinek van rolóformája, természetesen kicsit hosszabb csíkokat is vághat.

    A tésztát feltekerjük a fakanálra úgy, hogy spirálisan csavarodva a két réteg legalább 2-3 mm-t fedje egymást.
    Megkenjük felvert tojással és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb 10-12 perc).

    Miután kihűltek a rolók, nyomózsák illetve tortadíszítő segítségével megtöltjük a sajtkrémmel, a végeit reszelt sajtba mártjuk és már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá