Sajtos roló recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A sajtos töltelékkel kezdjük, mert kihűlt állapotban kell majd megtölteni vele a rolókat!
Egy edényben elkeverjük a lisztet a tejjel, beleszórjuk a fűszereket és egy sűrű besamelt főzünk. Közvetlen miután kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, a tömlős sajtokat és a finomra reszelt füstölt sajtot is. Turmixgép habverő részével alaposan kikeverjük, végül a tojás sárgákkal zárjuk a sort, azokat is jól beleturmixoljuk a krémbe. Félretesszük, időnként megkeverjük, amíg a rudakat megsütjük.
A leveles tésztát kiengedés után vékonyra (2 mm) nyújtjuk és 15*2,5 cm-es csíkokra vágjuk. Ez a méret a képen látható fakanalakhoz pont passzol, de akinek van rolóformája, természetesen kicsit hosszabb csíkokat is vághat.
A tésztát feltekerjük a fakanálra úgy, hogy spirálisan csavarodva a két réteg legalább 2-3 mm-t fedje egymást.
Megkenjük felvert tojással és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb 10-12 perc).
Miután kihűltek a rolók, nyomózsák illetve tortadíszítő segítségével megtöltjük a sajtkrémmel, a végeit reszelt sajtba mártjuk és már fogyasztható is.