Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles, vajas tészta
    • 2 dl főzőtejszín
    • 25 dkg sajt
    • 1 evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája megfőzve
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk, lekenjük felvert tojással, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk. A felvágott tésztákat feltekerjük a habroló formára, úgy, hogy a rétegek fedjék egymást.

    Sütőpapírral bélelt tpsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, majd 200 fokra előmelegített sötőben szép világosra sütjük. Ha kihűlt a tésztákat lehúzzuk a csövekről.

    A tejszínben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd hozzáadjuk a sót és sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a főtt tojás sárgájával, majd a besamelhez adjuk és annyi reszelt sajtot adunk hozzá, hogy könnyű, tölthető krémet kapjunk.

    Habzsákba szedjük a krémet és megtöltjük vele a rolókat, majd a végeit reszelt sajtba mártjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá