Sajtos párnácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 300 g margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag élesztő
- 100 g reszelt sajt
- 4 ek tejföl
- 0,5 ek só
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt.
A sajtot közepes, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1/3 részét, valamint a tejfölt a tésztába keverjük. Mikor már a tészta jól gyúrható, 1 órán át langyos helyen ruha alatt kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk egyenletesen reszelt sajttal, majd derelyevágóval ízlés szerinti csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
A tészta nyújtását, vágását, és a többi műveletet több részletben is végezhetjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°-on arany színűre (kb. 20 perc) sütjük. (Ez a sütőtől függ.)
Ebben az esetben, párnácska alakot kapott a tészta sütés közben, de ugyanígy készülhetett volna sajtos rúd is. A lényeg a falatnyi méretben volt.
Tipp:
Erzsébet napra készült más sütikkel együtt.
A sajtos párnácskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 25 g