Sajtos párnácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 300 g margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag élesztő
- 100 g reszelt sajt
- 4 ek tejföl
- 0,5 ek só
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt.
A sajtot közepes, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1/3 részét, valamint a tejfölt a tésztába keverjük. Mikor már a tészta jól gyúrható, 1 órán át langyos helyen ruha alatt kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk egyenletesen reszelt sajttal, majd derelyevágóval ízlés szerinti csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
A tészta nyújtását, vágását, és a többi műveletet több részletben is végezhetjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°-on arany színűre (kb. 20 perc) sütjük. (Ez a sütőtől függ.)
Ebben az esetben, párnácska alakot kapott a tészta sütés közben, de ugyanígy készülhetett volna sajtos rúd is. A lényeg a falatnyi méretben volt.
Tipp:
Erzsébet napra készült más sütikkel együtt.
A sajtos párnácskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »