Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-medvehagymás scone recept

Sajtos-medvehagymás scone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 225 g kenyérliszt
    • 3 tk sütőpor
    • 70 g reszelt sajt
    • 50 g vaj
    • 150 ml tej
    • 1 tk só
    • 1 ek szárított medvehagyma

    Elkészítése:

    Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal és melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

    Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, szórjuk bele a sütőport és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat, sót és a medvehagymát. Morzsoljuk el, mintha omlós tésztát készítenénk.

    Öntsük bele a tejet és szórjunk bele 50 g reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk össze, de nagyon fontos, hogy ne dolgozzuk túl, különben a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, valamint nehéz és sűrű lesz. Ennél a tésztánál nagyon fontos, hogy gyorsan, lazán gyúrjuk össze.

    Nyújtsuk ki 2 cm vastagra és egy 5 cm es kiszúróval szúrjunk ki 10-12 scone-t. Ne csavargassuk a kiszúrót, csak nyomjuk le.

    Helyezzük a scone-okat az előkészített tepsire, kenjük körbe tejjel, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. 200°C -ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

    Sütés után hagyjuk picit hűlni a scone-okat. Kettévágva vajjal, akár fűszervajjal isteni finomak, de kiváló anélkül is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá