Sajtos-medvehagymás scone recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 225 g kenyérliszt
- 3 tk sütőpor
- 70 g reszelt sajt
- 50 g vaj
- 150 ml tej
- 1 tk só
- 1 ek szárított medvehagyma
Elkészítése:
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal és melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, szórjuk bele a sütőport és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat, sót és a medvehagymát. Morzsoljuk el, mintha omlós tésztát készítenénk.
Öntsük bele a tejet és szórjunk bele 50 g reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk össze, de nagyon fontos, hogy ne dolgozzuk túl, különben a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, valamint nehéz és sűrű lesz. Ennél a tésztánál nagyon fontos, hogy gyorsan, lazán gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki 2 cm vastagra és egy 5 cm es kiszúróval szúrjunk ki 10-12 scone-t. Ne csavargassuk a kiszúrót, csak nyomjuk le.
Helyezzük a scone-okat az előkészített tepsire, kenjük körbe tejjel, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. 200°C -ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Sütés után hagyjuk picit hűlni a scone-okat. Kettévágva vajjal, akár fűszervajjal isteni finomak, de kiváló anélkül is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









