Sajtos-medvehagymás scone

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 225 g kenyérliszt
  • 3 tk sütőpor
  • 70 g reszelt sajt
  • 50 g vaj
  • 150 ml tej
  • 1 tk só
  • 1 ek szárított medvehagyma

Elkészítése:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal és melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, szórjuk bele a sütőport és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat, sót és a medvehagymát. Morzsoljuk el, mintha omlós tésztát készítenénk.

Öntsük bele a tejet és szórjunk bele 50 g reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk össze, de nagyon fontos, hogy ne dolgozzuk túl, különben a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, valamint nehéz és sűrű lesz. Ennél a tésztánál nagyon fontos, hogy gyorsan, lazán gyúrjuk össze.

Nyújtsuk ki 2 cm vastagra és egy 5 cm es kiszúróval szúrjunk ki 10-12 scone-t. Ne csavargassuk a kiszúrót, csak nyomjuk le.

Helyezzük a scone-okat az előkészített tepsire, kenjük körbe tejjel, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. 200°C -ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Sütés után hagyjuk picit hűlni a scone-okat. Kettévágva vajjal, akár fűszervajjal isteni finomak, de kiváló anélkül is.