Sajtos-mascarponés kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg mascarpone
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 3 kávéskanál só
Tetejére:
- tojásfehérje
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas kelttésztát gyúrunk. Letakarjuk és langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb ujjnyi vastagságúra és a tetejét berácsozzuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd tetszés szerinti nagyságú kockákra daraboljuk a tésztát.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és újabb 30 percig kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









