Sajtos-mascarponés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg mascarpone
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 3 kávéskanál só
Tetejére:
- tojásfehérje
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas kelttésztát gyúrunk. Letakarjuk és langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb ujjnyi vastagságúra és a tetejét berácsozzuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd tetszés szerinti nagyságú kockákra daraboljuk a tésztát.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és újabb 30 percig kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »