Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg búzaliszt
    • 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 2,5 dkg kukoricaliszt
    • 2,5 dkg rétesliszt
    • 10 dkg zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 1 csapott mokkáskanál cukor
    • 1 zacskó instant-, vagy 2 dkg friss élesztő
    • 1 púpozott teáskanál só
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A kimért alapanyagokat tálba öntjük, az élesztőt is elmorzsoljuk (vagy rászórjuk, ha zacskós). Alaposan összedolgozzuk, begyúrjuk. Először ragad, de a végére elválik a táltól és a kezünktől is. Osszuk 4 cipóra, tegyük tálba, takarjuk le, és pihentessük fél órát.

    Ez idő alatt lereszeljük a sajtot nagy lyukú reszelőn. Elővesszük a nagy méretű sütőlapot, vagy tepsit, amibe sütőpapírt terítünk.

    A pihentetett cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, lapostányér méretűre. Nyolc cikkre vágjuk, rászórjuk a sajtot, a szélesebb felétől kezdve felgöngyöljük, kissé meghajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

    180°C-on, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütjük.

    Tipp:

    A lisztbe szórhatunk borsikafüvet, oregánót is.

    A nyújtást érdemes két folpack között végezni, úgy nem kell lisztezni a deszkát, nyújtófát.

    A sajtos kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 334 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá