Hozzávalók:
Elkészítése:
A kimért alapanyagokat tálba öntjük, az élesztőt is elmorzsoljuk (vagy rászórjuk, ha zacskós). Alaposan összedolgozzuk, begyúrjuk. Először ragad, de a végére elválik a táltól és a kezünktől is. Osszuk 4 cipóra, tegyük tálba, takarjuk le, és pihentessük fél órát.
Ez idő alatt lereszeljük a sajtot nagy lyukú reszelőn. Elővesszük a nagy méretű sütőlapot, vagy tepsit, amibe sütőpapírt terítünk.
A pihentetett cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, lapostányér méretűre. Nyolc cikkre vágjuk, rászórjuk a sajtot, a szélesebb felétől kezdve felgöngyöljük, kissé meghajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
180°C-on, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütjük.
A lisztbe szórhatunk borsikafüvet, oregánót is.
A nyújtást érdemes két folpack között végezni, úgy nem kell lisztezni a deszkát, nyújtófát.