Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos és fokhagymás buci recept

Sajtos és fokhagymás buci
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 3-4 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2 dl olaj
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:
    Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszttel, olajjal, tejjel, sóval összegyúrjuk. Egy órát kelesztjük. A margarint elfelezzük. Az egyik felét megolvasztjuk, hogy kenhető legyen és belereszeljük a fokhagymát. A margarin másik felét 32 db egyforma kockára vágjuk, és a sajtot is ekkorára feldaraboljuk (32 db-ot csinálunk). Ha megkelt a tészta, 4 részre vesszük és egyenként kör alakúra (fél centi vastagra) nyújtjuk. Egy kört 16 cikkre vágunk.
    Fogunk egy cikket, a szélét kicsit kihúzzuk és teszünk bele egy sajt és egy margarin kockát. Feltekerjük, a széleit kicsit összenyomjuk és a tepsibe tesszük. Ha benne van a tepsiben a 16 db, akkor megkenjük felvert tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranysárgára sütjük. Sütés közben ki fog folyni a sajt és a margarin.
    Még egy adag tésztát megcsinálunk így.
    A másik két tésztát szintén kör alakúra nyújtunk, megkenjük a fokhagymás margarinnal, 16 cikkre vágjuk és feltekerjük. Megkenjük tojással, megszórjuk maggal és megsütjük.

    64 db nagyon finom sütink lesz.
    Nálunk imádja mindenki!

    Tipp:

    Só helyett cukorral készítve a tészta tökéletes batyuhoz, buktához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá