Sajtos érme recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 dl tej
- 0,5 csomag sütőpor
- só ízés szerint
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- só (kevés!)
- 0,5 kk pirospaprika
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.
Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük.
A krémhez a puha vajban elkeverjük a sajtot, paprikát és kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!).
A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos krém felét, majd szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A másik tésztát is így készítjük el.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).
Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a vaj kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.
Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad. Érdemes dupla adagot készíteni. A kész rudak jól viselik a fagyasztást is. Sütés előtt vegyük ki, éjszakára tegyük a hűtőbe, majd másnap reggel szeleteljük és már süthetjük is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »