Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos érme recept

Sajtos érme
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin vagy vaj
    • 1 dl tej
    • 0,5 csomag sütőpor
    • só ízés szerint

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só (kevés!)
    • 0,5 kk pirospaprika

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

    Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük.

    A krémhez a puha vajban elkeverjük a sajtot, paprikát és kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!).

    A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos krém felét, majd szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A másik tésztát is így készítjük el.

    A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).

    Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a vaj kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.

    Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad. Érdemes dupla adagot készíteni. A kész rudak jól viselik a fagyasztást is. Sütés előtt vegyük ki, éjszakára tegyük a hűtőbe, majd másnap reggel szeleteljük és már süthetjük is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá