Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.
Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük.
A krémhez a puha vajban elkeverjük a sajtot, paprikát és kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!).
A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos krém felét, majd szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A másik tésztát is így készítjük el.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).
Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a vaj kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.
Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad. Érdemes dupla adagot készíteni. A kész rudak jól viselik a fagyasztást is. Sütés előtt vegyük ki, éjszakára tegyük a hűtőbe, majd másnap reggel szeleteljük és már süthetjük is.