Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csigák recept

Sajtos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 50 dkg margarin
    • 4 teáskanál só
    • 2 pohár tejföl
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 tasak sütőpor

    A töltelékhez:

    • 30 dkg margarin
    • 3 teáskanál só
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg reszelt trapista sajt (a fele lehet füstölt is)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle.

    A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot.

    A cipókat egyenként kisodorjuk 40 x 30 cm téglalapra és mindegyiket megkenjük a Ramás krémmel. Majd szorosan feltekerjük .Mélyhűtőbe tesszük egy fél órára könnyebben lehet szeletelni. Fél cm vastagra felszeleteljük, megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

    Tipp:

    Ha nem szeretnénk egyszerre megsütni, a rudakat le lehet fagyasztani és bármikor frissen megsütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá