Sajtos csigák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos csigák

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 4 teáskanál só
  • 2 pohár tejföl
  • 4 darab tojássárgája
  • 2 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg margarin
  • 3 teáskanál só
  • 2 darab tojássárgája
  • 30 dkg reszelt trapista sajt (a fele lehet füstölt is)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle.

A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot.

A cipókat egyenként kisodorjuk 40 x 30 cm téglalapra és mindegyiket megkenjük a Ramás krémmel. Majd szorosan feltekerjük .Mélyhűtőbe tesszük egy fél órára könnyebben lehet szeletelni. Fél cm vastagra felszeleteljük, megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tipp:

Ha nem szeretnénk egyszerre megsütni, a rudakat le lehet fagyasztani és bármikor frissen megsütni.