Sajtos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 tk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici cukor
- 150 ml tejföl
Töltelék:
- 30-40 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon tésztát gyúrunk, majd dagasztunk. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Kb 2 cm vastag csigákra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük a csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









