Sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 tk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici cukor
- 150 ml tejföl
Töltelék:
- 30-40 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon tésztát gyúrunk, majd dagasztunk. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Kb 2 cm vastag csigákra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük a csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »