Sajos-pestós muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 dl olaj
Töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tubus tömlős sajt
- 2 tk pestó
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Az olaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük, eztán adjuk hozzá az olajat lassan adagolva. 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kelesztjük kb 40 percig.
Összeállítjuk a tölteléket.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Pihentetjük kb 10 percig, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Egyik oldalát derelye vágóval bevagdossuk (ne végig). A tészta másik felét pedig megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük, karikát formázunk és olajozott muffinformába tesszük.
Letakarjuk 20 percre. Most már csak tojással kell megkenni, ízlés szerint szezámmaggal megszórni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolni kb 25 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









