Sajos-pestós muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 dl olaj
Töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tubus tömlős sajt
- 2 tk pestó
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Az olaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük, eztán adjuk hozzá az olajat lassan adagolva. 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kelesztjük kb 40 percig.
Összeállítjuk a tölteléket.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Pihentetjük kb 10 percig, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Egyik oldalát derelye vágóval bevagdossuk (ne végig). A tészta másik felét pedig megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük, karikát formázunk és olajozott muffinformába tesszük.
Letakarjuk 20 percre. Most már csak tojással kell megkenni, ízlés szerint szezámmaggal megszórni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolni kb 25 percre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »