Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás kenyérrudacskák recept

Medvehagymás kenyérrudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 levél)
    • 1 dl tej
    • 1 dl víz
    • 1 tk cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.

    A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük.

    A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.

    Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá